Al jaren ben ik aangemeld op Schoolbank.nl Op die manier ben ik getraceerd als kandidaat voor de speciale reunie voor de fieftuchers . Ik vind het erg leuk om op deze manier te volgen welke informatie er allemaal boven tafel komt van mijn oud klasgenoten en dorpsgenoten.
Een paar weken geleden kwam er het verzoek naar informatie over mensen die nog niet gevonden waren. Een paar uurtjes rondspeuren op internet en dan ben je toch zo weer een stuk verder. Veel mensen waren vrij eenvoudig te vinden door op de juiste manier te googlen (en door via linkedin te zoeken). heb ik dus meteen maar een linkedin account aangemaakt. Daar ga ik nog wel verder mee. Ik ben benieuwd in hoeverre de branche deze netwerken gebruikt om bijvoorbeeld mensen te zoeken voor bepaalde opdrachten. Voorlopig denk ik dat mond-tot-mond nog meer effect heeft.
Wat de bibliotheek met deze netwerken kan doen:
signaleren dat ze er zijn, zien wie ze gebruikt en op welke manier en dan daar op inspringen. Een widget voor de zoekfunctie van de catalogus/beheer abonnement.
Zelf een vriendengroep aanmaken en bijv. lezers rond een bepaald thema uitnodigen hier op in te gaan. Daar moeten we dan wel heel actief in zijn. Het gros van onze bibliotheekbezoekers is nog weinig digitaal actief. We bereiken met deze netwerken dan waarschijnlijk ook andere mensen dan degenen die ons opzoeken.
Ook een ding om over na te denken: willen we deze mensen ook bereiken, wachten we dan tot ze een levensfase bereiken waarin lezen weer een plaats heeft of reiken we ze de hand en laten we zien dat we ook in andere levensfases relevant kunnen zijn.
(plaatsen van uitleg van allerlei tips en trucs aangaande de netwerken voor de beginners?)
Aan de kant blijven staan kan betekenen dat we de boot missen. het nl. nog maar de vraag of al die twintigers ooit de "leesfase" in het leven nog bereiken....
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten